Pravo na odustajanje

Poštovani kupci,

Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača ("Sl. glasnik RS", br. 62/2014, 6/2016 - dr. zakon  44/2018 - dr. zakon) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.cigoja.com smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat.

Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

U slučaju odustaka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.

Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakavanju, pri čemu se mora priložiti i originalni fiskalni isečak.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Linkove za preuzimanje obrasca za odustanak od ugovora i ugovor o prodaji na daljinu možete pronaći na sledećim linkovima: obrazac za odustanak od ugovora, ugovor o prodaji na daljinu.

SOCIAL ČIGOJA

KUPOVINA I DOSTAVA

O uslovima kupovine i dostave pročitajre ovde...Način plaćanja i isporuka

USLOVI KORIŠĆENJA

U skladu sa odredbama čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača, privredno društvo ČIGOJA ŠTAMPA D.O.O, BEOGRAD potrošače koji robu kupuju putem internet sajta Čigoja štampe OBAVEŠTAVA sledeće...

KONTAKT

Slobodno nas kontaktirajte za sva pitanja i nedoumice preko nase kontakt strane: Link za kontakte

PRAVILA PRIVATNOSTI

Izdavačka kuća Čigoja štampa D.O.O. se zalaže za očuvanje privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštititi podataka korisnika...Pravila privatnosti

Newsletter

Prijava na newsletter